ayUh!! tErusKaN laNgkaHmu.....

assalamualaikum....=)
salam ceria, salam hebat buat semua. samada kita sedar mahupun tidak, kadangkala kita merasakan hidup kita ni sangat tak teratur, serabutlah, x selesalah, xde moodlah.... nape ek??
pernah x kita analisis diri kita KENAPA??Mengapa?? eh samala 2...kalau anda rasakan diri anda seperti itu....AWAS!!!....anda perlu check smula dlm diari hidup anda apa yg anda mulakan pada hari anda rasa x slesa dan sesesesrabut 2..... kita perlu ingat kehidupan ini adalah satu sistem yg perlu kita fahami.... saya ulang skali lagi , perlu kita fahami dan teliti....!

perancangan--->perlaksanaan--->detik penentuan...

adik2,abg2,akak2,tuan,puan,datuk,datin,datuk seri,datin seri..... ingatlah pesan rasulullah, jika ingin lakukan sesuatu mulakan dengan bismillah...bismillah merupakan ungkapan yg baik dan setiap perkara baik memberikan kebahagiaan...betul? jadi,, mulakan lembaran hidup anda saban hari dengan bersyukur kehadrat Allah s.w.t..."ALHamdulillah yA Allah kau masih berikan ak ksempatan untuk terus berjalan diatas muka bumi ini.... dan doakanlah diri anda supaya anda ceria sepanjang hari...inGat!! Allah pernah mengingatkan kita..."mintalah, pasti Allah akan tunaikan bagi setiap mereka yang beriman' janji tuhan itu pasti!... kalau kita x mnta jd ceria, mcm mana nk jd ceria..haa xke btul 2 datuk,datin skalian... ok kita teruskan.. langkahlah dengan penuh keyakinan kerana diri anda sememangnya seorang yang hebat!! ad ke org yg sama seperti anda?? sifatnya?perangainya ke?... mmg xkn jmpe...pcya la!!! krna dr anda cukup istimewa....jadi langkahlah dengan penuh ceria,yakin dan bersemangatt!!

seterusnya....dalam melayari arus hidup2 anda lakukan setiap aktiviti dengn emnggunakan aktiviti dengan berfikiran positif, x buruk sngka,x iri hati, wt pe nk iri hati?? sebb kita ad klbihan kita sendiriyg orang lain xleh wt btul x? tny dr anda sdri... dan jauhkanlah dr sifat mazmumah yang lain...seterusnya bersabarlah jika ad ujian yg mnimpa kerana firman Allah ;

firman Allah bermaksud: “Dan sesungguhnya Kami akan membalas orang yang sabar dengan memberikan pahala lebih baik daripada apa dikerjakan oleh mereka.” (Surah an-Nahl, ayat 96).

setelah selesai melayari hari2 yg ceria...skli lagi bsyukurlah....dan ingat... hari esok kita perlu jd lebih ceria... jgn target utk sedih, mahupun menjadi tersisih, atau nk tnjukkan dri anda ad mslh pd esok hari tapi targetlah bhwasanya anda nak CONQUER hari esk krna hari esk adlh hari anda!!

ingat satu pesanan dr diri ini buat anda diluar sana

" the choice is in your hanDs"!!
" anda yang tentukan diri anda untuk menjadi hebat atau tidak"
"the way you thiNk sHow who r u aCtualLy!
Moga jmpe lg dmase akan datang

salam Ceria=).... Wassalam.....

Comments

Popular Posts